неділю, 20 листопада 2016 р.

Зоопарк

Неймовірно сподобалось! Гуляєш, наче у лісі, та ще й
розглядаєш звірів і птахів. Відчуваєш повне єднання з природою. Єдина гірчинка - шкода звірів. І хоча умови їх утримання чи не ідеальні, максимально наближені до природних, та решітка все рівно є. 

Серед тих зоопарків, в яких ми були в Україні, найбільше сподобались рівненський і ялтинський. В Рівному багатьма тваринками опікуються спонсори. В Канаді-це частина культури і допомогти можуть усі охочі. На одному з фото Ви можете побачити дошку з іменами тих, хто перерахував бодай 25 доларів на утримання зоопарку. Сума для канадця невелика, а самолюбство ім'я, вписане в історію зоопарку, тішить. Можна, звичайно, й більше 100 000 доларів перерахувати, тоді Ваше ім'я буде очолювати дошку благодійників.
Є й інша дошка, на якій паспорти з фото тварин. І якщо би Ви хотіли допомогти саме цій тваринці, то Ваше ім'я буде вписано у її паспорт! Також регулярно проводяться додаткові платні заходи, такі як годування рисі, або ж ближче знайомство з любителями темряви.

Відразу при вході стоїть велике двомовне інформаційне табло, де зазначено, що 60% витрат зоопарку покриваються спонсорськими внесками. В українській культурі така показова матеріальна допомога називається випєндрьож. В Канаді кожний охочий за будь-який внесок чи то для воїнів-ветеранів, чи то для братів наших менших, чи то для винайдення ліків від хвороби отримує символічну відзнаку. Стрічку обов'язково пов'яже на антену машини, а значок гордо пристібне до верхнього одягу. Так, це така собі реклама благодійності. В результаті кожний хоче зробити добро.

P.S. Ми приїхали після обіду, і більшість тварин позували на камеру під час сну :-)

Немає коментарів :

Дописати коментар