четвер, 27 жовтня 2016 р.

Français


А що для Вас французька мова?

Для когось це Париж, Ейфелева вежа, романтика, запашна кава з хрумким круасаном, зрештою,"Елен та друзі" разом з "Амелі" тощо.

Для мене ж, свіжої жительки Монреаля, це жорстока необхідність. Ще у Львові відвідувала репетитора та інтенсиви у Alliance Française. Тому, на мовних курсах тут почуваюсь, як риба в воді.

Найцікавіше для мене в Канаді це, звісно, люди. Тому що різні. В нашій групі 21 людина з 13 країн! Причому, відкрила для себе таку країну, як Еритрея. А ще, наприклад, що китайцям легко писати французькі слова, а вимовити надзвичайно тяжко, як і латиноамериканцям. Проте найбільш неочікуваною на мовних курсах була зустріч Тані з Городка - райцентр в 30 км від Львова. Як кажуть в Монреалі, тут найбільше Наталь, в яких обов'язково знайдеться сестра Таня:)

Так що ж для Вас французька мова? Bonne chance!

P.S. Ці курси безплатні, а з 9/11 ми будемо відвідувати вже CEGEP (is a publicly funded pre‑university college), де ще нам будуть платити за вивчення французької. Тому і обрали Квебек - тут на початках умови для емігрантів більш комфортні. Є можливість спочатку здобути освіту.

P.P.S. На фото наша чорно-помаранчева група з гарбузиком, який вже замайорів на моїй голові інтернаціональним безмежжям прапорів:)

Немає коментарів :

Дописати коментар